Υπηρεσίες – Εξοπλισμός

Υπερηχογραφία ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος διαγιγνώσκει πληθώρα νοσημάτων του ουροποιητικού, όπως λιθίαση και όγκους νεφρών, λιθίαση κύστης και όγκους της ουροδόχου κύστης, παθήσεις του προστάτη (υπερτροφία και φλεγμονές), καθώς επίσης και παθήσεις της ουρήθρας (στενώματα).

 

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο με τον τελευταίου τύπου Ουρολογικό υπερηχογράφο της εταιρείας BK Medical, τύπου Flex Focus™ (2013) με σύγχρονες ηλεκτρονικές κεφαλές, που επιτρέπουν:

  • διακοιλιακή κεφαλή ειδική για νεφρούς και ουροδόχο κύστη,
  • κεφαλή επιφανειακών οργάνων, ειδική για τους όρχεις, επιδυδιμίδες και ουρήθρα, καθώς και
  • Τρισδιάστατη (3D) υπερηχογραφία προστάτη και πυελικού εδάφους. Η μοναδική στον Ελλαδικό χώρο διορθική κεφαλή 3DART™ παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) για ασθενείς με παθήσεις του προστάτη (προστατίτιδες, υπερτροφία, καρκίνος) και της πυέλου (ακράτεια, πυελικός πόνος).
  • Triplex αγγείων πέους και όρχεων με την χρήση της τεχνολογίας Vector Flow Imaging (VFI) για τη διάγνωση στυτικής δυσλειτουργίας και υπογονιμότητας. Η νέα αυτή τεχνολογία προσφέρεται στο ιατρείο σε ασθενείς που χρειάζονται εκτίμηση της αιμάτωσης ενός οργάνου, αφού για πρώτη φορά η εκτίμηση της αιμάτωσης του γίνεται με ανάλυση 21 καταγραφών/sec, που μάλιστα δεν επηρεάζεται απο λάθη του ιατρού-χειριστή. Οι πληροφορίες αυτές δύσκολα λαμβάνονται απο άλλες εξετάσεις (π.χ. μαγνητική τομογραφία). 

Δημήτρης Χατζηχρήστου / Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος / Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Μητροπόλεως 77, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310 273177