Συνεργασίες

Η σύγχρονη Ουρολογία συνεργάζεται στενά με άλλες επιστημονικές ειδικότητες:

  • με γυναικολόγους – ενδοκρινολόγους και βιολόγους αναπαραγωγής για θέματα υπογονιμότητας (η γυναικολογία ασχολείται με τη γυναικεία υπογονιμότητα, η ενδοκρινολογία αναπαραγωγής με ενδοκρινοπάθειες που προκαλούν υπογονιμότητα και σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ενώ η βιολογία της ανθρώπινης αναπαραγωγής με τη μελέτη του σπέρματος, την κρυοσυντήρησή του και τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής),
  • με ογκολόγους (χημειοθεραπεία), ακτινοθεραπευτές (ακτινοβολία) και μοριακούς βιολόγους (μοριακοί καρκινικοί δείκτες) για την αντιμετώπιση ογκολογικών παθήσεων (π.χ. καρκίνος νεφρού, κύστης, όρχεων και προστάτη)
  • με παθολόγους διαβητολόγους καρδιολόγουςνευρολόγους για την αντιμετώπιση ουρολογικών παθήσεων που είναι αποτέλεσμα άλλων νοσημάτων (π.χ. διαταραχές της ούρησης και της στύσης σε διαβητικούς ασθενείς και στυτική δυσλειτουργία σε ασθενείς με υπέρταση, καρδιοπάθειες, υπερλιπιδαιμία)
  • με εξειδικευμένους ψυχολόγους / ψυχιάτρους για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών και συνδρόμων χρόνιου πόνου
  • με φυσιοθεραπευτές για παθήσεις του πυελικού εδάφους που προκαλούν χρόνιο πόνο (π.χ. χρόνιος πυελικός πόνος), διαταραχές ούρησης (π.χ. ακράτεια) ή/και σεξουαλικές δυσλειτουργίες (π.χ. πόνο κατά την επαφή)

Το ιατρείο σε συνεργασία με έγκριτους ιατρούς και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων και εξειδικευμένα εργαστήρια παρέχει ολοκληρωμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις για κάθε Ουρολογικό πρόβλημα.

Δημήτρης Χατζηχρήστου / Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος / Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Μητροπόλεως 77, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310 273177