Υπηρεσίες – Εξοπλισμός

Έλεγχος και θεραπεία υπογονιμότητας

Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο πλήρως ώστε να εκτελούνται όλες οι ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση των αιτίων της ανδρικής υπογονιμότητας:

 1. Υπερηχογραφικός έλεγχος όρχεων.
  Πρόκειται για εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με παθήσεις των όρχεων, όπως κακώσεις, υπογονιμότητα, κρυψορχία, όγκους όρχεων, υδροκήλη, μικρολιθίαση.
 2. Υπερηχογραφικός έλεγχος επιδιδυμίδων.
  Πρόκειται για εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με υπογονιμότητα, ή πόνο στο όσχεο (φλεγμονές).
 3. Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτου και σπερματοδόχων κύστεων.
  Πρόκειται για εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με υπογονιμότητα, και φλεγμονώδεις παθήσεις του προστάτη (χρόνια προστατίτις)
 4. Τriplex αγγείων όρχεων.
  Πρόκειται για εξέταση απαραίτητη σε ασθενείς με υπογονιμότητα, κακώσεις όρχεων και κρυψορχία, για έλεγχο της.αιμάτωσης των όρχεων, είναι δε καθοριστική για τη διάγνωση κιρσοκήλης (του πλέον συχνού αιτίου ανδρικής υπογονιμότητας).

Θεραπεία ανδρικής υπογονιμότητας

Το ιατρείο διαθέτει 20ετή εμπειρία στη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας:

 • Φαρμακευτική αγωγή: σε πολλές περιπτώσεις με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα επιτυγχάνεται η αποκατάσταση της γονιμότητας.
 • Μικροχειρουργικές επεμβάσεις: η μικροχειρουργική σήμερα προσφέρει λύσεις με 1 ημέρα νοσηλείας σε όλα τα χειρουργικά προβλήματα ανδρικής υπογονιμότητας (κιρσοκήλη, θεραπευτική βιοψία για κρυοσυντήρηση ιστού, απόφραξη πόρων και επιδιδυμίδων).

 

Δημήτρης Χατζηχρήστου / Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος / Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Μητροπόλεως 77, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310 273177