Υπηρεσίες – Εξοπλισμός

Έλεγχος και θεραπεία διαταραχών ούρησης (ανδρών–γυναικών)

To ιατρείο είναι εφοδιασμένο με το σύγχρονο ουροροόμετρο της εταιρείας Αμερικανικής Εταιρείας MMS (Medical Measurement Systems), τύπου Flowmaster™. Πρόκειται για ψηφιακό ουροροόμετρο με τεχνολογία Bluetooth, προσφέροντας τη δυνατότητα της εκτέλεσης της εξέτασης στο φυσικό περιβάλλον ούρησης (WC). Επίσης το ιατρείο διαθέτει σύστημα εκτίμησης και εκπαίδευσης των μυών του πυελικού εδάφους που είναι υπεύθυνοι για την εγκράτεια και σχετίζονται με το χρόνιο πυελικό πόνο.

Θεραπεία

Το ιατρείο προσφέρει σύγχρονη αντιμετώπιση των διαταραχών της ούρησης:

  • Φαρμακευτική αγωγή: με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα επιτυγχάνεται η λύση πολλών προβλημάτων ούρησης.
  • Ενδοσκοπικές επεμβάσεις: η τεχνολογία προσφέρει σήμερα τη δυνατότητα της αντιμετώπισης των περισσοτέρων χειρουργικών προβλημάτων του ουροποιητικού χωρίς τομή, με τη χρήση οργάνων που εισέρχονται μέσω της ουρήθρας (διουρηθρικά) ή μέσω του σώματος (διαδερμικά / λαπαροσκοπικά). Έτσι μειώνεται η νοσηλεία σε 1-4 ημέρες ανάλογα με το χειρουργείο.
  • Φωτοεξάχνωση του προστάτη με laser πράσινου φωτός:
    Το ιατρείο είναι εφοδιασμένο από το 2008 με το μοναδικό στην Βόρεια Ελλάδα μηχάνημα θεραπείας της υπερτροφίας προστάτη με laser πράσινου φωτός, που αντιμετωπίζει αναίμακτα και με 1 μόνο ημέρα νοσηλείας ασθενείς με υπερτροφία προστάτη. Το laser πράσινου φωτός με νέα ειδική ίνα προσφέρεται πλέον και για την αντιμετώπιση στενωμάτων ουρήθρας και επιφανειακών όγκων της κύστης (θηλώματα κύστης).
    Μάθετε περισσότερα….

 

 

Δημήτρης Χατζηχρήστου / Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος / Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Μητροπόλεως 77, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310 273177